El Govern selecciona 30 empreses gastronòmiques perquè comercialitzin als EUA i al Canadà

Europa Press

-

February 11, 2014

Promoción International

La Generalitat, a través de l'agència de suport a la competitivitat ACC1O, ha seleccionat 30 empreses gastronòmiques catalanes perquè participin en la campanya 'Mes de la dieta mediterrània', que consistirà en la comercialització d'aquests productes als Estats Units i el Canadà el setembre vinent.

La directora del centre de promoció de negocis d'ACC1O a Miami, Conchita Muñoz, ha explicat aquest dimarts a Girona que les marques que formen part d'aquesta promoció internacional tindran la possibilitat de distribuir la seva producció al mercat nord-americà a través de la pàgina web 'Latienda.com'.

Muñoz ha afegit que la majoria de les empreses participants no tenen presència actualment als EUA i al Canadà, així que ha destacat aquesta oportunitat, tenint en compte que les companyies poden ampliar la seva expansió en el territori nord-americà perquè La Botiga no exigeix exclusivitat de comercialització.

A l'hora de seleccionar les 30 marques, ACC1O ha valorat la facilitat de poder homologar els productes a la normativa d'aquests països, i Muñoz ha detallat que en els pròxims mesos es treballarà perquè totes les etiquetes estiguin adaptades, amb l'objectiu de començar la distribució al setembre .

De fet, els responsables d'ACC1O i La Botiga s'han reunit aquest dimarts amb els propietaris d'aquestes empreses a Barcelona i a Girona per avaluar tots els productes i detectar les possibles carències, que s'hauran de solucionar, per aconseguir la seva homologació.

El director d'operacions de La Botiga a Europa, Jamie Jones, s'ha mostrat satisfet d'incorporar nous productes catalans en el seu catàleg perquè la gastronomia mediterrània "té bona resposta" als Estats Units i al Canadà, amb la pretensió que aquesta comercialització sigui permanent.

Del total d'empreses participants, una tercera part es dedica a la producció d'oli d'oliva mentre que la resta són companyies de galetes, barretes de cereals, de conserves, de melmelades, d'olives i fins i tot d'aigua, entre d'altres aliments.

Read full article...